SPRITEN

“Spriten” är Fritte Fritzsons nya soloshow. Där en uppgörelse med svensk alkoholpolitik (alltför repressiv) och Frittes egna alkoholvanor (alltför vidlyftiga).

Varför accepterar vi att Systemet stänger tre på lördagarna? Varför skojar vi om att bli leggade vid fyrtio års ålder när vi egentligen borde rasa? Och hur ska vi kunna se alkoholisters barn i ögonen när vi propagerar för att kunna köpa vin på Coop?

Under hela 90-talet hängde Fritte i ett Lund där det sociala livet var marinerat i alkohol. Idag är han tvåbarnspappa och hinner helt enkelt inte dricka, utom vid enstaka tillfällen då rödvinsflaskan töms i en takt som vittnar om ”ett inte helt sunt förhållningssätt till spriten”.

Kanske går du från föreställningen med ett helt nytt förhållningssätt till alkohol. Kanske är du full. (Öl och vin serveras i anslutning till showen).

Kvällens supportkomiker är Isidor Olsbjörk och Matilda Wildmark. Isidor är komiker och extremt omtyckt magiker, vilket inte vill säga lite. Tänk dig en magiker fast absolut underbar, där har du honom. Han har synts på P3 Guldgalan och driver Göteborgs kanske mest underjordiska klubb, Pandora. Matilda är en skånsk ståuppkomiker baserad i Göteborg. Med en blandning av råhet och charm skämtar hon om allt från nakna gitarrkillar till aktuella nyheter.